Litigation & Dispute Resolution

De sectie Litigation & Dispute Resolution behandelt Nederlandse en internationale civiele procedures en arbitrages. Speerpunten zijn corporate & commercial litigation, arbitrages, insolventie en herstructureringen, intellectueel eigendom en telecommunicatie- en energierecht. Tevens behandelen onze advocaten administratieve procedures, waaronder procedures bij de Autoriteit Consument en Markt, De Nederlandse Bank, de Nederlandse Mededingsauthoriteit, de AFM en de bestuursrechter.

De afdeling Litigation & Dispute Resolution begeleidt cliënten met betrekking tot geschillen en de afhandeling daarvan. In de praktijk vormen niet alleen de rechtbanken en gerechtshoven het speelveld, maar moeten ook internationale arbiters en toezichthouders overtuigd worden van het gelijk van de cliënt.

Hoewel procedures voornamelijk schriftelijk plaatsvinden, is voor veel advocaten het pleidooi of de mondelinge toelichting tijdens de hoorzitting hét moment van de waarheid. Hier wordt de procedure afgesloten, maar kan er tevens nog van alles gebeuren. De belangen zijn veelal groot en de tegenstand is van het hoogste niveau. Een goede tactiek en voorbereiding betekenen het verschil tussen falen en succes. Op de dag van de uitspraak is het altijd spannend in hoeverre de inspanningen beloond worden, en of je tevreden de winst opstrijkt of je het verlies moet nemen.

 

 

Katelijne de Smet, Associate Litigation & Dispute Resolution

"Mijn naam is Katelijne de Smet, Associate op de afdeling Litigation & Dispute Resolution. Tijdens mijn studie heb ik bij Clifford Chance stage gelopen, wat een goede manier bleek om het kantoor, het werk en de mensen te leren kennen. Na afronding van mijn master Ondernemingsrecht ben ik begin 2012 bij Clifford Chance als advocaat begonnen.

Binnen de afdeling Litigation & Dispute Resolution houd ik me vooral bezig met commercial en corporate litigation, dat wil zeggen geschillen van commerciële aard of die zien op ondernemingsrechtelijke vraagstukken. Zo treed ik bijvoorbeeld op voor (minderheids)aandeelhouders in enquêteprocedures bij de Ondernemingskamer, behandel ik geschillen die kunnen rijzen na afloop van een overname en adviseer ik regelmatig over algemeen contractenrecht (bijvoorbeeld over de interpretatie van aandeelhoudersovereenkomsten). De zaken worden altijd in teamverband behandeld en daarbij werk ik niet alleen nauw samen met collega's van mijn eigen sectie, maar ook met onze collega's van andere secties en uit het buitenland."

 

 

Vacatures

Bij Clifford Chance staan we altijd open voor getalenteerde en ambitieuze nieuwe kantoorgenoten. Bekijk het overzicht van onze huidige vacatures.

 

Student-stagiaires

Op zoek naar een uitdaging? We bieden studenten de mogelijkheid om gedurende een stage van twee maanden de internationale advocatuur te ervaren in al haar facetten.

Advocaat-stagiaires

Wil jij vanuit een toplocatie werken binnen de internationale advocatuur? Ontdek de mogelijkheden die wij advocaat-stagiairs bieden!