Tax, Pensions & Employment

De praktijkgroep Tax levert een breed pakket aan diensten in de ondernemings- en financiële sector. Zij geeft integraal advies op het gebied van belastingwet- en regelgeving. De medewerkers van onze sectie adviseren over uiteenlopende zaken als fiscale structurering bij fusies en overnames, beursgangen, securitisaties, het opzetten van beleggingsfondsen, alternatieve investeringsstructuren en financiële derivaten.

De advocaten van de sectie Pensions & Employment werken aan zeer gevarieerde zaken op het gebied van arbeids- en pensioenrecht. Ons team van advocaten adviseert op gebieden als individueel- en collectief ontslagrecht, reorganisaties en bedrijfssluitingen, medezeggenschap van OR en vakbonden, collectieve arbeidsovereenkomsten, gelijke behandeling, arbeidsvoorwaarden en aandelen-/optieparticipaties voor werknemers. Daarnaast worden andere secties regelmatig ondersteund bij de arbeidsrecht- en pensioenrechtaspecten van (inter) nationale overname- en outsourcingtransacties.

De breedte van deze praktijk en het soort cliënten vereist dat de fiscalisten en advocaten volledig op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen. De advocaten kunnen zich daarbij niet beperken tot fiscale regelgeving en het arbeids- en pensioenrecht, maar moeten zich ook in andere gebieden verdiepen zoals het ondernemingsrecht. Kortom: ons team krijgt te maken met specifieke juridische vragen, die alleen goed te beantwoorden zijn als de zaak tot op de bodem wordt uitgezocht

De voornaamste cliënten zijn banken en andere nationale en internationale financiële instellingen (zoals verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen), multinationals, private-equityfondsen, hedges, onroerendgoed- en andere beleggingsfondsen en vermogensbeheerders. 
 

Michiel Sunderman, Partner Tax


"Mijn naam is Michiel Sunderman en ik ben Partner Tax. In mijn dagelijkse werkzaamheden richt ik mij op de
fiscale aspecten van de transacties waar ons kantoor zich op richt. Denk bijvoorbeeld aan fusies en overnames, het opzetten van beleggingsfondsen en internationale reorganisaties.

Het werk is heel afwisselend, en ik stuit continu op leuke en uitdagende fiscale kwesties bij hele diverse transacties. Het leuke van een internationaal kantoor als Clifford Chance is ook dat je regelmatig samenwerkt op transacties met collega's van de andere kantoren, die je ook ziet tijdens (internationale) trainingen en sociale evenementen. Dat geeft een extra dimensie aan mijn werk."

 
 

 

Vacatures

Bij Clifford Chance staan we altijd open voor getalenteerde en ambitieuze nieuwe kantoorgenoten. Bekijk het overzicht van onze huidige vacatures.

 

Student-stagiaires

Op zoek naar een uitdaging? We bieden studenten de mogelijkheid om gedurende een stage van twee maanden de internationale advocatuur te ervaren in al haar facetten.

Advocaat-stagiaires

Wil jij vanuit een toplocatie werken binnen de internationale advocatuur? Ontdek de mogelijkheden die wij advocaat-stagiairs bieden!