Bijzondere werkomgeving

 

Het kantoor van Clifford Chance bevindt zich op een steenworp afstand van Amsterdam Centraal Station. Het monumentale pand kent een rijke historie en is zowel van buiten als van binnen een (architectonisch) meesterwerk.

Het gebouw
Eind 19e eeuw vestigde De Hollandsche IJzeren Spoorweg Maatschappij (HIJSM) zich in dit kantoorgebouw aan de 'Droogbak'. Het gebouw heeft een Hollandse neorenaissancestijl, daterend uit het begin van de 19e eeuw. Nog altijd kun je veel opvallende kenmerken terugvinden. Aan de buitenkant bevinden zich de dunne, halfronde bogen boven de ramen, de grote decoratieve zandstenen blokken en de witte strepen op de buitenmuur. In de centrale hal bevindt zich de hardhouten trap, die is afgewerkt met houtsnijwerk en sculpturen van leeuwen op de trapleuning. De trap vormt samen met de lichtinval door de grote glas-in-loodramen een indrukwekkend entree. Het atrium, waar de bibliotheek en de receptie zijn gevestigd, is overdekt met een glazen plafond van majestueuze omvang (28 x 25 meter).

Het gebouw bestaat uit vier verdiepingen en beschikt over een parkeergarage onder het pand. Op de begane grond bevinden zich de vergaderzalen en een bibliotheek. De bovenste verdieping is getransformeerd in een moderne etage met glazen wanden, staal en hout. Met name het spectaculaire uitzicht over Amsterdam maakt deze verdieping bijzonder.

Milieu
Enkele jaren geleden heeft Clifford Chance een klimaatcampagne gecreëerd met als doel het aansporen tot gedragsverandering bij de werknemers van Clifford Chance. Dit betrof vooral het gebruik van energie en papier. Daarnaast zijn maatregelen getroffen zoals de vervanging van lampen en de inkoop van groene stroom, biologische koffie en andere duurzame alternatieven.
Tevens zijn we een toonaangevende speler in het bieden van juridische oplossingen aan klanten om de implementatie van technologische ontwikkelingen en duurzame energie projecten te vergemakkelijken.

Jaarlijks rapporteren we onze vooruitgang in het Corporate Responsibility Report.

Bar
Iedere vrijdagmiddag is de bar open voor alle medewerkers. Ook gebruiken we de bar na afloop van cursussen of bij bijzondere gelegenheden. Tijdens grote sportwedstrijden is er voor de sportliefhebbers een groot beeldscherm waar de wedstrijden op te volgen zijn.

Sportevenementen
Ons kantoor neemt al jarenlang deel aan de Bedrijfshockey Competitie, dat twaalf tot vijftien wedstrijden per jaar speelt. Voor de voetbalfanaten is er een actief voetbalelftal, dat een aantal maal per jaar deelneemt aan wedstrijden en toernooien. Ieder jaar zijn we aanwezig tijdens de befaamde ‘Race of the Classics’ en organiseren we samen met de andere grote advocatenkantoren de Advolympics. Daarnaast krijgt iedere werknemer een sportkaart om te fitnessen of te squashen in de buurt van het kantoor. 

Bedrijfsrestaurant
Gezonde voeding draagt bij aan het goed kunnen presteren en functioneren. Clifford Chance heeft daarom een groot assortiment aan groenten en fruit in het bedrijfsrestaurant. We kopen onze producten zoveel mogelijk in bij de kleine ondernemer in de buurt en één dag per week wijden we aan ‘eerlijke voeding’ (zoals biologische groenten en scharrelvlees). Dagelijks worden zowel warme als koude lunchgerechten bereid.

 

 

Vacatures

Bij Clifford Chance staan we altijd open voor getalenteerde en ambitieuze nieuwe kantoorgenoten. Bekijk het overzicht van onze huidige vacatures.

 

Student-stagiaires

Op zoek naar een uitdaging? We bieden studenten de mogelijkheid om gedurende een stage van twee maanden de internationale advocatuur te ervaren in al haar facetten.

Advocaat-stagiaires

Wil jij vanuit een toplocatie werken binnen de internationale advocatuur? Ontdek de mogelijkheden die wij advocaat-stagiairs bieden!